Upptäck vår App

Samtala om känslor

Björnkorten, även kallade Känslokorten, är ett tryggt verktyg för att hjälpa barn – och även vuxna – att förstå, prata om och sätta ord på sina känslor. Varje kort visar en björnmed en känsla – till exempel glad, ledsen, rädd, arg eller lugn – för att göra det enklare att känna igen och prata om hur man mår inuti.

De passar lika bra i skolan, hemma eller i samtal med en vuxen som vill lyssna – till exempel en lärare, kurator, socionom, förälder eller kontaktperson.

Gradera skola, fritid och familj

Skolkorten är ett stödjande samtalsverktyg som hjälper barn att sätta ord på sina upplevelser, tankar och känslor kopplade till skolan och fritiden. Det kan handla om  lärare, vänner, raster, matsalen, trygghet – eller det som känns svårt.

Kortleken är framtagen för att öppna upp viktiga samtal i ett tryggt och respektfullt tempo, där barnets egen röst får ta plats.

Kartlägg nätverk

Kartläggningskorten är ett verktyg för att tillsammans med barnet få en djupare bild av hur livet ser ut just nu– hemma, i skolan och inombords. Det handlar om att lyssna in barnets upplevelser, förstå vad som fungerar och vad som inte gör det, samt skapa en trygg grund för vidare stöd och insatser.

Kortleken är särskilt användbar när man vill lära känna och förstå barnets vardag bättre.

Ritprata

Ritprata är ett enkelt och kraftfullt sätt att samtala med barn – genom att rita samtidigt som man pratar. Det hjälper barn att förstå situationer, känslor, tankar och händelser på ett konkret sätt. Genom att rita det man pratar om blir samtalet mindre läskigt, mer begripligt och mycket mer engagerande.  - Man kan även rita för att visa någonting: En känsla eller en upplevelse.

Det passar extra bra för barn som har svårt att sätta ord på sina upplevelser, till exempel barn med neuropsykiatriska diagnoser som autism eller ADHD – men egentligen funkar det för alla barn.

Läs mer om våra verktyg:

UNDER UTVECKLING

Sociala Verktygslådan

Samtala om våld i nära relationer

Samtalskort för våld i nära relationer är utformade för att stödja offer för våld och underlätta samtal om denna svåra och känslomässigt laddade situation.

Genom att använda dessa kort kan både drabbade och professionella inom vård och socialt arbete öppna upp för samtal, reflektion och stöd kring frågor som rör våldsutsatthet och säkerhet. Dessa samtalskort erbjuder en strukturerad och respektfull metod för att belysa olika aspekter av våld i nära relationer, samt främja förståelse, stöd och vägledning för dem som är drabbade.

Utforska styrkor, gradera och sätt mål

Styrkekorten är designade för att hjälpa individer att identifiera och bygga på sina personliga resurser. Dessa kort underlättar samtal och reflektion kring styrka och resiliens, vilket kan öka självförtroendet och främja empowerment. Genom en strukturerad och respektfull metod bidrar korten till att skapa förståelse och stöd för dem som strävar efter personlig utveckling och tillväxt.

Ladda ner appen här